« Journalistenverbod Gaza zwaar op de korrel | Hoofdmenu | Jordaanse koning: "Gaza niet binnenvallen" »

20 november 2008

Valse NY Times verkondigt einde Irak-oorlog

http://assets.nydailynews.com/img/2008/11/13/alg_fake_nyt.jpg


VIDEO

ALGEMEEN DAGBLAD - NEW YORK - 13 november 2008 - 'Oorlog in Irak afgelopen', luidt de openingskop van de krant New York Times die gisteren in een enorme oplage is uitgedeeld. ,,Troepen keren onmiddellijk terug.'' Het gaat om een nep-editie van de echte New York Times.

Tevens werd bericht dat president Bush zal worden vervolgd voor hoogverraad.   Hij zou namelijk hebben geweten dat Saddam Hussein geen   massavernietigingswapens had. 'Oud-minister' Condoleezza Rice van   Buitenlandse Zaken biedt in de 'krant' haar excuses aan voor leugens over   Irak.

http://www.boingboing.net/errol-text-edit.jpg

De krant is een initiatief van de linkse actiegroep Yes Man. Sympathisanten   deelden het blad uit in New York, Los Angeles, San Francisco en Chicago. De   uitgave was gedateerd op 4 juli 2009, Onafhankelijkheidsdag. De oplage   bedraagt, aldus de actievoerders, 1,2 miljoen exemplaren en telt veertien   pagina's. De echte New York Times laat de zaak door haar advocaten   uitzoeken.

Op haar website schrijft de echte redactie: ,,Sorry, mensen, deze krant is   niet gratis. En de oorlog in Irak is nog niet voorbij.'' Achter Yes Man gaan   globaliseringscritici schuil die al eerder opzienbaarden door een vervalste   website van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). De groep zegt een half jaar   aan de nep-krant te hebben gewerkt. Het project werd betaald met giften.

Bron: Algemeen Dagblad.

* Link: The Yes Men Distribute Fake New York Times: “Iraq War Ends”

Reacties

Laat een reactie achter