StatCounter - Free Web Tracker and Counter

‘Irak oorlog is voorbij’, meldt nep NY Times

grifray (flickr)Amerikanen willen een spoedig einde aan de oorlog in Irak en duizenden New Yorkers konden vandaag lezen dat het al zo ver was. Op straat werden gratis exemplaren van de New York Times uitgedeeld met daarop de grote kop 'Irak Oorlog Voorbij'. De 14-pagina's tellende krant meldt verder onder meer dat er gezondheidszorg voor iedereen komt en bericht over gratis universteiten en een enorme uitbreiding van het fietsennetwerk in New York. Het enige punt is: de krant is hartstikke nep. Het blijkt een stunt te zijn van de liberale actiegroep de Yes Men. Een uitgebreide stunt, want er zijn 1,2 miljoen exemplaren gedrukt.

De eerste reactie in de echte NY Times is dat dit kan worden beschouwd als een 'enorm compliment'. Zeker omdat er blijkbaar een halfjaar gewerkt is aan deze actie. De kranten zijn vanmorgen uitgedeeld in New York en de meeste mensen zullen niet meteen hebben gezien dat het nep was. Ook al is de datum op de krant 4 juli 2009 en is het font niet exact hetzelfde als de Times. Maar de Yes Men hebben er veel werk in gestoken; duizenden vrijwilligers zijn opgetrommeld om deze speciale editie uit te delen. En zoals we met de edities met Obama's zege zagen: New Yorkers houden wel van een bijzondere krant.

Bij de krant hoort ook een website die eveneens lijkt op de online versie van de echte NY Times. Daarop zijn veel links te veel naar liberale actiegroepen. 

Het wachten is nu op de echte NY Times die het einde van de Irak-oorlog meldt. 

Dit bericht delen:
  • NuJIJ
  • E-mail dit bericht naar een bekende!
  • eKudos
  • Facebook
  • Google

Gerelateerde Berichten


Geef een reactie

Naam (verplicht)

Email (wordt niet getoond) (verplicht)

Website

Jouw Reactie

« Back to text comment