NOS.nlNOS Studio SportNOS TeletekstNOS HeadlinesNOS JeugdjournaalNOS WeblogsNOS MobielNOS Mediabedrijf van het jaar
 
 
     NOS.nl
     Uitzendingenarchief
     Nieuwsarchief
     Dossiers
     Weblogs
     Weer
     Nieuwsbrief
     Chat
     Over de redactie
EVENEMENTEN
     Amerika Kiest 2008
     Eredivisie
'Bush aangeklaagd wegens hoogverraad' 13-11-08
De voorpagina van de nep New York Times

131108_fake_new_york_times_390 
De nep New York Times

De oorlog in Irak is voorbij! De troepen komen zo snel mogelijk naar huis. Condoleezza Rice: ‘de troepen hebben nooit het risico op totale vernietiging gelopen, de regering Bush wist dat er geen sprake was van massavernietigingswapens.’ De 43ste president van de Verenigde Staten, George W. Bush, is aangeklaagd wegens Hoogverraad.

Reizigers in New York keken verbaasd op toen ze vanmorgen een gratis New York Times werd aangeboden. Op het eerste gezicht lijkt de krant echt, zelfde lettertype, zelfde opmaak, maar de krant leek uit de toekomst te komen, wie naar de datum keek zag daar Zaterdag 4 juli, 2009 staan.Het blijkt een groots opgezette ‘actie’ te zijn van linkse activisten. Volgens de organisatoren is de krant in een oplage van 1 miljoen exemplaren door vrijwilligers in de stad uitgedeeld. Er is zelfs een website waar de fake-krant online te lezen is.

De vrijwilligers die de kranten hebben verspreid reageerden op een oproep op een website om zich vanmorgen op verschillende plaatsen te verzamelen voor een actie. Wat die actie was, werd er niet bijgezegd.

De New York Times heeft inmiddels in een blog gereageerd op de actie. De krant zegt trots te zijn dat de organisatie voor zo’n grote actie gekozen heeft voor de New York Times.


 
 
 
 Omroep.nl 
 TV gids 
 Radio gids 
 Uitzendinggemist.nl 
 Zoek