di10012012

Back Nieuws+Buurt Oost Met satirische krant vragen krakers Dierenasiel aandacht voor hun wensen

Met satirische krant vragen krakers Dierenasiel aandacht voor hun wensen

OOSTPOORT - Je moest wel even goed kijken, is die krant afkomstig van het stadsdeel of niet? Het laatste blijk waar te zijn, het is een satirische versie van de stadsdeelkrant gemaakt door vrijwilligers van De Valreep, die in het voormalige Dierenasiel een buurt- en activiteitencentrum hebben gevestigd. De krant doet geloven dat het pand wordt overgedragen aan de krakers.

In een reactie zegt stadsdeel Oost dat het vereerd met de satirische Oostpoortkrant van De Valreep. 'Deze krant lijkt erg op de stadsdeelkrant', geeft het stadsdeel toe. 'Wij vinden dat de satirische krant grappig en mooi is gemaakt. U had vast al begrepen dat het stadsdeel echter niet de afzender is.' Toch zet de krant de oppervlakkige lezer op het verkeerde been. Zo meldt de krant dat het gekraakte monumentale pand aan de Polderweg wordt overgedragen aan de bewoners van Oost en dat er alleen maar sociale huurwoningen op Oostpoort komen. Wethouder Thijs Reuten zal ook niet gelukkig zijn met een 'interview waarin hij steun en samenwerking belooft met de mensen van de Valreep. Een rondgang door de buurt leert dat veel mensen denken dat de krant inderdaad een uitgave van het stadsdeel is.

Het Dierenasiel is afgelopen zomer gekraakt en het omgedoopt tot de Valreep. De krakers willen er een buurtcentrum van maken. Ze hebben het zwaar verwaarloosde pand met man en macht weer bruikbaar gemaakt. De meeste politieke partijen in de stadsdeelraad staan wel  positief tegenover het handhaven van een blijvend buurt-/activiteitencentrum in het monumentale gebouw, maar portefeuillehouder Wonen, Thijs Reuten, ziet geen mogelijkheden om het centrum te legaliseren. Dit jaar wil ontwikkelaar OCP een verkoopkantoor in het pand openen voor de woningen die in dit deel van Oostpoort worden gebouwd. Het stadsdeel heeft met OCP de afspraak dat het het pand leeg oplevert, zodra er concrete bouwplannen liggen.


Schrijf een reactie. Klik hier

méér-online

Onafhankelijke website met nieuws en informatie voor bewoners van het oostelijk deel van Amsterdam. Tips over actualteiten, gebeurtenissen en evenementen zijn welkom.

Neem contact op met de redactie

Jouw buurt

Méér-Online lees je als je woont in Oost Transvaalbuurt - Oosterparkbuurt - Weesperzijdestrook - Dapperbuurt - Tuinwijck

Kalender-online

De Kalender-Online geeft een overzicht van activiteiten in Amsterdam Watergraafsmeer, Zeeburg en Oost. Bijdragen de kalender zijn welkom.

Nieuwsknop

Een bijdrage voor méér-online? Druk op de nieuwsknop als je een nieuwtje hebt.

Nieuwsbrief

Ontvang regelmatig de nieuwsbrief van Nieuws-Online. Daarin onder andere het laatste nieuws uit het oostelijk deel van Amsterdam.

Abonneer je nu

Onafhankelijke website met nieuws en informatie van en voor mensen die wonen en werken in Oostelijk Amsterdam

Copyright 2011 Méér-Online. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer.